UPRAVLJAČKA STRUKTURA

SKUPŠTINA

Najviše tijelo Udruženja stranih ulagača u Hrvatskoj je Skupština koju čine predstavnici svih redovnih članova Udruženja. Skupština se sastaje najmanje jednom godišnje kako bi raspravljala i donijela odluke vezane uz ostvarenje ciljeva Udruženja. Između dva zasjedanja, funkciju Skupštine obavlja Upravni odbor, osim za one odluke za koje se traži dvotrećinska većina nazočnih članova Udruženja.

UPRAVNI ODBOR

Upravni odbor je izvršno tijelo Udruženja stranih ulagača u Hrvatskoj i odgovoran je za strateško usmjeravanje i djelovanje Udruženja. Čini ga najmanje pet, a najviše devet članova, i to predsjednik, dva potpredsjednika te dva do šest članova. Predsjednika i članove Upravnog odbora bira Skupština na mandat od dvije godine.

Mladen Fogec je rođen 1959. godine u Zagrebu gdje je završio studij Elektrotehnike i računarstva te stekao zvanje diplomiranog inženjera elektrotehnike.
Nakon studija zapošljava se u tvrtci ATM Inženjering, koja je kasnije prešla u vlasništvo Siemensa, na poslovnima projektiranja automatizacije industrijskih postrojenja i procesa.
Nakon dvije godine prelazi u Banex, tadašnjeg distributera i Siemensova predstavnika za područje bivše Jugoslavije, gdje preuzima mjesto prodajnog inženjera odakle po osnivanju Siemensa u Hrvatskoj prelazi na mjesto prodajnog menadžera.
Krajem osamdesetih, u sklopu tadašnjeg Siemensova predstavništva tvrtke Banex u Zagrebu, Mladen Fogec je pokrenuo poslovanje prodaje i servisa Siemensovih ultrazvučnih uređaja i elektromedicinske opreme za tržište cijele regije da bi 1997. godine preuzeo funkciju direktora Siemensova odjela za medicinska rješenja i opremu.
Dužnost predsjednika Uprave Siemensa Hrvatska preuzeo je 2009. godine, a na tu je poziciju došao s mjesta direktora Siemensove divizije za medicinska rješenja i opremu. Dužnost predsjednika Uprave je obnašao do 2018. godine.
Na mjestu predsjednika Uprave Siemensa Hrvatska bio je zadužen za rast i razvoj kompanije u području Industrije i Energije kao i za povećanje izvoza i konkurentnosti tvrtke na domaćem tržištu i tržištu susjednih zemalja.
Mladen Fogec predsjednik je Udruženja stranih ulagača u Republici Hrvatskoj, član Uprave Njemačko-hrvatske industrijske i trgovinske komore te član Upravnog odbora Hrvatsko-austrijske trgovinske komore.

Tomislav Šlat, direktor 3M kompanije za regiju Jugoistočna Europa, rođen je 1961. u Zagrebu, gdje je diplomirao i kasnije magistrirao na Ekonomskom fakultetu. Započeo je svoju karijeru u Exportdrvu, a 3M kompaniji pridružio se 1988. godine. Posljednjih 30 godina na raznim funkcijama vodi poslovni razvoj 3M-a u zemljama Istočne Europe, te je kroz to razdoblje bio odgovoran i za razne proizvodne divizije. Posljednjih godina obnaša funkciju regionalnog direktora za sveukupne aktivnosti lokalnih ureda u Adriatic regiji, a nakon toga i u regiji Jugoistočna Europa.
Od 2000. – 2002. bio je predsjednik Američke trgovačke komore u Hrvatskoj, a jedan je i od osnivača Poslovnog vijeća za konkurentnost (kasnije Nacionalno vijeće za konkurentnost), te je aktivan član više poslovnih udruženja.

Viktor Pavlinić je predsjednik Uprave Tele2. Osamnaestogodišnje iskustvo u telekomunikacijskoj industriji stekao je na raznim pozicijama u odjelima financija, prodaje i logistike. Viktor je započeo svoju karijeru u HT d.d. 1997. godine u odjelu logistike. 2002. godine priključio se financijskom timu HT d.d., prvo u odjelu računovodstva, a od 2005. godine u odjelu kontrolinga T-Mobile. 2008. godine, Viktor se pridružio Tele2 kao voditelj odjela kontrolinga, a 2011. godine je imenovan glavnim financijskim direktorom i članom Uprave. Viktor je diplomirao ekonomiju na Sveučilištu u Zagrebu.

Burak Baykan je Predsjednik uprave D-Marin grupe. Rođen je 1975. godine u Istanbulu, Turskoj. Diplomirao je na Boğaziçi Sveučilištu, Fakultet poslovnog menadžmenta, Odsjek za politiku i međunarodne odnose 1998 godine, i sa Touro Sveučilišta u Moskvi 2001 godine, gdje je završio magisterij poslovnog menadžmenta (specijalizacija Marketing).
Od 1999 do 2009 godine radio je u Rusiji, na više izvršnih pozicija, bio je komercijalni direktor za JVT Dynamic Logistics i regionalni voditelj prodaje u Koleksiyon Mobilyi.
U prosincu 2007 započinje karijeru u Dogus Holdingu (Moskva, Rusija) kao savjetnik direktora. U siječnju 2010 je postao dio Odjela za ulaganje, te počinje raditi kao Regionalni direktor za Hrvatsku i Crnu Goru, gdje je odgovoran za strateško usmjeravanje i za tekuće poslovanje u Hrvatskoj i Crnoj Gori.
Burak Baykan predsjednik je DEIK –a, za Tursko – hrvatsko poslovno vijeće, član odbora DEIK-a za Tursko – crnogorsko poslovno vijeće, član Udruženja stranih ulagača te član Hrvatsko – turske udruge prijateljstva.

Zoltán Áldott je predsjednik Nadzornog odbora MOL-a. Karijeru je započeo 1990. godine kao suradnik u Creditum Financial Consulting. Od 1992. do 1995. obnašao je razne funkcije u kompaniji Eurocorp Financial Consulting. Potom se 1995. godine pridružuje MOL-u gdje vodi Odjel za privatizaciju. Od 1997. do 1999. direktor je Odjela za kapitalna tržišta, a od 1999. do 2000. obnaša dužnost direktora Odjela za strategiju i poslovni razvoj. Od studenog 2000. do lipnja 2001. zamjenik je izvršnog direktora za strategiju i poslovni razvoj MOL-a, a od lipnja 2001. izvršni direktor za strategiju i poslovni razvoj. Od rujna 2004. do lipnja 2011. godine obnašao je funkciju izvršnog direktora za istraživanje i proizvodnju MOL Grupe. Od listopada 2003. godine do travnja 2010. bio je član Nadzornog odbora Ine. Zoltán Áldott diplomirao je ekonomiju na Sveučilištu u Budimpešti.