NOVOSTI

Nova Vlada s prve sjednice Saboru uputila Prijedlog zakona o obnovi zgrada oštećenih potresom

29/07/2020

Predstavljajući Prijedlog zakona o obnovi zgrada oštećenih potresom premijer Plenković izrazio je želju da se o tom zakonu postigne što je moguće širi konsenzus i s drugim strankama i sa svim dionicima. “Želimo da zakonski okvir za obnovu grada Zagreba bude jasan, transparentan i provediv”, poručio je te istaknuo da je posebno važno pitanje financiranja konstrukcijske obnove zgrada koji će ići prema modelu da 60 % financira Vlada, 20 % jedinice lokalne samouprave i 20 % vlasnici.

Otvarajući današnju, 1. sjednicu Vlade u novom mandatu i 15. sazivu, predsjednik Vlade Andrej Plenković čestitao je svim članicama i članovima Vlade na povjerenju kojeg su jučer svi zajedno dobili od većine zastupnika i zastupnica u Hrvatskome saboru.

Još je jednom zahvalio sugrađanima na povjerenju kojeg su dobili na izborima za Hrvatski sabor 5. srpnja te partnerima u okviru parlamentarne većine na suradnji u izradi Programa Vlada, izrazivši želju da svi zajedno predano rade za Hrvatsku na ciljevima Programa.

Govoreći o prvoj točki dnevnoga reda, aktualnom stanju i aktivnostima vezanim uz koronavirus, premijer Plenković kazao je kako očekuje od potpredsjednika Vlade Božinovića i ministara Beroša i Grlića Radmana te ministrice Brnjac da budu u tijesnoj suradnji sljedećih dana kako bi u konzultacijama s drugim zemljama komunicirali ono što se poduzima u Hrvatskoj s ambicijama da se održi što je moguća bolja turistička sezona.

https://vlada.gov.hr/vijesti/nova-vlada-s-prve-sjednice-saboru-uputila-prijedlog-zakona-o-obnovi-zgrada-ostecenih-potresom/30020