NOVOSTI

Održana izvanredna sjednica

20/11/2015

Zagreb, 19. studeni 2015. godine – U sjedištu Siemensa d.d. u Zagrebu održana je izvanredna Skupština Udruženja stranih ulagača (FIC) koju je otvorio predsjednik Mladen Fogec.

Na sjednici je održano predstavljanje novog glavnog tajnika FIC-a gosp. Igora Zgrabljića koji je u svom uvodnom obraćanju istaknuo da će FIC u svom daljnjem radu zauzeti proaktivnu i partnersku ulogu prema vladi Republike Hrvatske i svim relevantim institucijama za poslovanje članica FIC-a u Hrvatskoj. FIC će dati naglasak na organizaciju foruma, konferencija i okruglih stolova koji će za cilj imati artikulaciju specifičnih problema članica FIC-a, predlaganje rješenja za te probleme i nuđenje tih rješenja Vladi Republike Hrvatske i relevantim institucijama koje su zadužene za njihovu implementaciju. Aktivnosti FIC-a bit će usmjerene i na razvoj odnosa između članica, aktivnu komunikaciju s javnošću i daljnju izgradnju FIC-a kao «opinion makera» na gospodarskoj i političkoj sceni Republike Hrvatske.

Predsjednik Udruženja stranih ulagača gosp. Mladen Fogec istaknuo je svoje zadovoljstvo s odabirom novog glavnog tajnika, te napomenuo kako se raduje «novom vjetru» koji je stigao s ovim imenovanjem.

Udruženje stranih ulagača u Hrvatskoj osnovano je s ciljem promicanja i unapređivanja uvjeta i potencijala ulaganja u Republici Hrvatskoj s naglaskom na pružanje potpore i savjetovanja svim državnim institucijama koje su zadužene za jačanje investicijske klime.