NOVOSTI

Sastanak s ministrom gospodarstva gospodinom Tomislavom Panenićem

05/05/2016

Upravni odbor Udruženja stranih ulagača u Hrvatskoj (USU) na čelu s gospodinom Mladenom Fogec, predsjednikom Uprave Siemensa Hrvatska i predsjednikom Udruženja stranih ulagča sastao se s ministrom gospodarstva Republike Hrvatske gosp. Tomislavom Panenićem. Sastanku su nazočili članovi Upravnog odbora Udruženja stranih ulagača, gosp. Zoltán Aldott, predsjednik Uprave Ine, gosp. Viktor Pavlinić, predsjednik Uprave Tele2, gosp. Michael Georg Müller, predsjednik Uprave Raiffeisenbank Austria d.d., gđa. Marijana Bubalo, član Uprave Philip Morris Zagreb te Igor Zgrabljić glavni tajnik Udruženja stranih ulagača.

Tijekom sastanka s ministrom Panenićem članovi Upravnog odbora USU-a predstavili su rad i važnost Udruženja stranih ulagača za poboljšanje investicijske klime u Hrvatskoj. Također su najavili međunarodnu konferenciju o izravnim stranim ulaganjima “Međunarodni FDI Forum” koji će se održati u lipnju ove godine u suradnji s veleposlanstvima najkonkurentnijih zemalja na svijetu, s ciljem predstavljanja najboljih praksi u svijetu u pogledu razvoju politike za privlačenje izravnih stranih ulaganja.

Članovi Upravnog odbora Udruženja stranih ulagača također su raspravljali o svojim planovima za buduću suradnju i strateško partnerstvo s Vladom Republike Hrvatske u stvaranju stabilnog i predvidivog regulatornog okvira i učinkovitosti državne uprave.