NOVOSTI

Novo vodstvo Udruženja stranih ulagača u Hrvatskoj

09/03/2018

Zagreb, 08. ožujka – Mladen Fogec, predsjednik Uprave Siemensa Hrvatska i dosadašnji predsjednik Udruženja stranih ulagača u Hrvatskoj (Foreign Investors Council – FIC), izabran je za novog predsjednika Udruženja na izbornoj skupštini s mandatom do 2020. godine. Na čelu Udruženja stranih ulagača Mladen Fogec će u suradnji s ostalim članovima Uprave nastaviti raditi na unapređenju ulagačke klime u Hrvatskoj i jačanju suradnje s državnim tijelima, poslovnim udruženjima koja djeluju u Hrvatskoj te stvaranju čvršćih veza među postojećim ulagačima i onima koji tek dolaze na hrvatsko tržište.

Za potpredsjednike Udruženja izabrani su Zoltán Áldott, predsjednik Uprave INA-e i Viktor Pavlinić, predsjednik Uprave Tele2 d.o.o. Uz njih kao članovi Upravnog odbora izabrani su Michael Georg Müller, predsjednik Uprave Raiffeisenbank Austria d.d., Burak Baykan, regionalni direktor Doğuş grupe za Hrvatsku i Crnu Goru, Dejan Ljuština, partner u PricewaterhouseCoopers Savjetovanju d.o.o. i Tomislav Šlat, direktor 3M-a za jugoistočnu Europu.

Rad Udruženja u protekloj godini predstavio je glavni tajnik Igor Zgrabljić koji je ovim putem najavio održavanje tradicionalne godišnje konferencije o stranih ulaganjima koju će Udruženje organizirati tijekom ove godine.

Na Skupštini Udruženja raspravljalo se i o planovima za 2018. godinu u kojoj će naglasak biti na daljnjem razvoju suradnje i aktivne komunikacije s Vladom Republike Hrvatske i cjelokupnom hrvatskom javnosti radi još bržeg poboljšanja investicijske klime i privlačenja kako stranih tako i domaćih ulaganja.

Preuzmite svoju kopiju: FIC Annual Overview 2017